ON!

Med vårt intelligenta glas kontrollerar du insynen och ljusinsläpp via en enkel knapptryckning.

OFF!

Med vårt intelligenta glas kontrollerar du insynen och ljusinsläpp via en enkel knapptryckning.

Smart Glas

Vill du begära en offert? Att vi räknar på ett jobb? Har du en fråga angående våra produkter? Kontakta då oss på mail eller telefon.

info@klardesign.se +46 (0) 7 659 501 70 Begär Offert Online
  Följ KLAR Design på Mynewsdesk  

“Styr insläppet av ljus och insynen elektroniskt eller gör om ditt skyltfönster till en högupplöst projektionsyta”

Med hjälp av en elektronisk Film kan vi styra insyn och ljusinsläpp genom fönster och glas. Vi har tagit fram en film som klistras på befintligt glas och monterar in el med en fast anslutning på 110 volt. Fönstret kan sedan bli insynsskyddat och grått men ändå släppa in mycket ljus, lämpligt för badrum, vardagsrum och möteslokaler.

IG och film-teknologin Intelligent Glas / Film även s.k Smart Glas är en revolutionerande ny produkt som kan användas för en rad helt olika användningsområden.

Denna speciella film / glas består av flytande kristaller av polymer som ändrar utseende när en elektrisk ström aktiveras. Ett enkelt ON – OFF-läge förvandlar glaset ifrån klart(genomskinligt) till ogenomskinligt (frostat). När glaset är i sitt ogenomskinliga eller frostade skick kan bilder/film projiceras på ytan, vilket gör om t ex ditt skyltfönster till ett högupplyst display (UXGA upplösning). LCD Film / Glas har många tillämpningar, men används främst för integritet, säkerhet och visuella displayer.

KLAR Design har en leverantör av intelligenta glas som har producerat innovativa produkter för glasindustrin för nästan ett decennium på dagens marknad. Detta sker företrädesvis med PA-LC switch för applikationer med glas/filmen, som har använts för en mängd olika tillämpningar inom den internationella glasmarknaden. I dagligt tal kallar vi detta för LCD-applikationer på glas eller laminering mellan glas.

Denna teknik kan användas för ett obegränsat antal applikationer, bland annat insynsskyddade fönster för hem och kontor, rumpartitioner/-avdelare, solskyddspaneler, elektroniska gardiner
persienner, takfönster, visionpaneler, tak för vinterträdgård / fönsterpaneler , displaymontrar, skyltfönster som visar reklam och mycket mer.

Andra innovativa produkter som vi levererar till glasindustrin omfattar filmer för fönsterprojektion, genom glasskärmen glas touch folier och vår Soundpod teknik som omvandlar alla glas eller fönsterpaneler till en högtalare.

För exempel på användningsområden samt vad som går att åstadkomma med denna teknik kolla in videon till höger eller Pro Display Screens Youtube kanal.

Digitala persienner

Den unika och underhållsfria produkten digitala persienn vänder upp och ner på begreppen vad en persienn egentligen är. Den helt Digitala Persiennen baseras på den senaste LCD-tekniken med flytande kristaller och ger flera spännande funktioner.

Användningsområden är att avskärma badrum, mötesrum och fönster i lägenheter. Reklambudskap i butiker då det går att projicera reklam på den Digitala Filmen,bilder i form av stillbilder, bildspel och film. Men att då krävs det en bra projektor. LCD-filmen med de flytande kristallerna monteras direkt på glaset med lim eller levereras i laminerat glas placerat i mellan glas och styrs via strömbrytare eller app.

Ger ett underhållsfritt insynsskydd.

För Arkitekter och beställare

Vid användning av Digitalt Glas kan man välja mellan 4+4mm järnfritt glas eller vid glashöjd över < 2250mm laminerat säkerhetsglas 5+5 mm med säkerhetsfilm / laminat.Glaset blir då ljudklassat 38-40dB och får en viss kross säkerhet och brandklassning beroende på typ av laminering. Viktigt att man använder rätt typ av silikon vid försegling då filmen annars kan ta skada på sikt.

Glaspaneler monteras lika vanliga lamellglas paneler med skillnaden av att en strömkabel ansluts i övre hörn upp mot innertak, där placeras transformator för styrning av upp till 6kvm per sektion. Alla parallellkopplas och får ej seriekopplas. Styrning sker via kablage till strömbrytare, trådlös strömbrytare, rörelsesensor, fjärrkontrolldosa eller mobil App styrning.

Vid montering av LCD film på glas använder vi en diskret kanalisation vid övre kortsida som säkerställer elanslutning till övre transformator, med lödning av anslutningspunkter garanteras strömförsörjningen, vid profilsystem runt glas förordar vi isolering med el tejp mot alla kontaktpunkter. Kanallisten kan sedan täckas av med valfri profil.

Fönster monteras lika glasvägg med karmöverföring på övre gångjärns-sida med godkänt kabelarea, vit plast eller stål.

En typisk installation innehåller vid montering av LCD film Digital Persienn:

  • 1 eller flera LCD filmer tillskurna för respektive glasyta, transport emballage skyddar filmen vid montering.
  • 1 transformator, 1 styrd strömbrytare och 1 styrd strömkontakt.
  • 3-10 meter kabel och kanalplast med kopplingar till varje rum.

Kontakta oss idag för att ta reda på mer.