Referensprojekt

Vill du begära en offert? Att vi räknar på ett jobb? Har du en fråga angående våra produkter? Kontakta då oss på mail eller telefon.

info@klardesign.se +46 (0) 8 798 24 05 Begär Offert Online
  Följ KLAR Design på Mynewsdesk  

“Vår ambition är att tillhandahålla kvalitativa produkter samt de bästa glassystem som finns på marknaden, med tonvikt på offentliga rum. Ett par exempel är entrésystem, badrum, butiker och väggar i glas.”

Vårt urval av produkter skall ge er som kund möjlighet till att få det bästa av flexibla system av idag från en och samma partner.

För allt inom inredning o fasadlösningar, från en och samma samarbetspartner. Vi analyserar och bedömer vad ditt projekt kräver, och tar fram en helhetslösning.

Har du idén har vi lösningen!

Nedan ser du ett urval av våra projekt.

Vikvägg – Takvåning, Östermalm

Kunden hade högt ställda krav på en vikväggslösning som fungerar som en skjutdörr utan sedvanlig parkering / löpvagnsprofil utstickande från taket, då detta är en exklusiv takvåning. Vi levererade och monterade ett skräddarsytt system utifrån dessa önskemål med energiglas 0,8 samt solskyddsglas.

Alla sektioner låses effektivt med ett automatiskt kolvlås och ståltappar i golv. Hela sektionen är frihängande och profiler är dolda helt mellan glas.

Glasväggar – Inglasning av vind, Gamla Stan, Stockholm

Beställaren hade ett önskemål om att glasa in väggar och tak i ett exklusivt kontor i Gamla Stan i nära samarbete med Länsantikvarien i Stockholm. Vi hadesom mål och riktlinje att den gamla konstruktionen skulle kunna beskådas genom glaset och att samtliga ytterfönster skulle vara tillgängliga via luftslussar som byggdes med en ny typ av skjutdörrslösning som är självstängande från GEZE.

Fördelarna med att glasa in ett helt oisolerat rum i två plan är att man dels vinner mer yta för uthyrning/försäljning. Det ger en underhållsfri miljö och den är samtidigt ett möte mellan en äldre miljö från 1600 talet till dagen 2000 tal med moderna material och belysning. Klimatkontrollen blir på detta sätt mycket exakt och klimatsmart.

För att klara av att konstruera en bär ram i rostfria profiler gjorde vi en CAD uppställning på hela vinden och upprättade en lista på alla unika glas för att pussla ihop en konstruktion på ett par ton. Ja det finns ingen hiss i Gamla Stan. Skulle någon del ändå förstöras eller skadas kan den bytas ut efter de handlingar som upprättats. Glaskonstruktionen består av isolerglas med argon och har på utsatta placeringar mot innertak försetts med foliefilm.

Glasräcke – Villa St:Essingen, Stockholm

Elithus ville bygga ett glasräcke med möjligheten att använda egna montörer och här har de byggt helglasräcken i tre plan på balkonger som är helt fribärande. KLAR Design levererade glas och profiler med handledare tillsammans med en rådgivning i hantering och montering.

Alla mått och förutsättningar gavs till kunden för ett säkert och kvalitetssäkrat montage.

Glasräcke – Sickla Köpcentrum, Nacka

Glasentreprenad sökte en kostnadseffektiv konstruktion för helglasräcken och en effektiv byggmetod. KLAR Design handledde montörer på plats och levererade material.

Badrum – Färgat glas med säkerhetsfilm, Tyresö

Arkitekten Tore. Å hade en vision om att få en väldigt speciell färg i en exklusiv villa med mycket natursten. KLAR Design levererade och monterade glas väggar med dessa krav och med en inbyggd fuktspärr med egen ventilering. För att göra monteringen snabb och kvalitetssäkrad levereras de tillverkade glasväggs-sektionerna i måttbeställda storlekar som limmas direkt på befintlig vägg och försluts med en silikonfog.

Glasväggarna är speciellt framtagna för våtrum och har ett härdat glas med en färgad säkerhetsfilm ( kan beställas med valfritt motiv/färg) och en polystyren skiva som absorberar eventuell fukt och underlättar montering.

Badrum – Specialbyggd glashörn till Dusch med integrerad skjutdörr i glas, Hotell 33

SKANSKA valde att få badrum med färgade glas från vår leverantör i Tyskland som hellimmades på väggar och urtag för en integrerad skjutdörr i rostfritt stål förhöjde den exklusiva känslan. Alla badrum har fått fondväggen i glas med en kulör anpassad till respektive våningsplan, alla fogar är förslutna med silikon och helt underhållsfri.

Det man bör tänka på vid tillverkning av färgade glasväggar / glaspaneler är om man vill kosta på att även färga in kanten på glaset för att undvika skuggor i glaset. Glasväggar till badrum är i standardstorlek 1100x2700mm och beställs med färdiga urtag och hål.

Badrum – Färgat glas med säkerhetsfilm, Talk Hotell vid Stockholmsmässan

Byggbolag och hotellkedjor vill ibland bygga om äldre fastigheter till nya verksamheter som tex ett hotell. Vi var med och genomförde detta i Norge. För att göra rummen större tog man upp ljusöppningar i väggar och gjorde alla dörrar i glas, på så vis kunde utrymmet för varje hotellrum maximeras i antal på den befintliga ytan.

För att säkerställa problematiken med en fungerande fuktspärr och fixa mått tog vi även fram en egentillverkad aluminiumprofil som omsluter varje glas placerad i vägg. Samtliga vägg glas försågs med mönstrad foliefilm och över handfat tog vi fram en speciell dubbel laminerat glas med spegel på insidan, valda delar med frostat glas.